/fa-font/ ពុម្ពអក្សរ​អាក្បាលធំ​$type=carousel$cols=3$title=0$cat=0$mt=0$rm=0$sn=0$h=250$count=10

មាន់​ដុត​ទឹកដូង​ជាមួយ​ត្រយូងចេក

ចែកចាយ:

+ គ្រឿងផ្សំ ១- ម្សៅ​រ៉តឌី រឺ ម្សៅ​ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ២- ស្ករស ៥ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ៣- អំបិល ​១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ឬ​តិច​ជាង​នេះ ៤-...


+ គ្រឿងផ្សំ

១- ម្សៅ​រ៉តឌី រឺ ម្សៅ​ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
២- ស្ករស ៥ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- អំបិល ​១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ឬ​តិច​ជាង​នេះ
៤- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាបាយ
៥- ខ្ទឹមស ៥ មើម
៦-​ ស្លឹកគ្រៃ ៥គល់
៧- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រាបាយ
៨- សាច់​មាន់​មួយ​ចំហៀង ឬ(អាច​យក​លើ​នេះ)
៩- ទឹក​ប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ
១០- ប្រេងឆា ១​កូន​ចាន​ចង្កឹះ
១១-​ ម្ទេស ១០ ផ្លែ
១២- ក្រូចឆ្មារ ៥ ផ្លែ
១៣- ទឹកដូង ១ផ្លែ
១៤- ត្រយូងចេក ១ផ្លែ

៙ វិធី​រៀបចំ ៖

១- លាង​សម្អាត​សាច់​មាន់ ​គ្រឿង​ក្នុង​ត្រូវ​​អង្កន់​កោះ​មាន់​ៗតែ​កុំ​ឲ្យ​ដាច់​ពី​គ្នា ទុកដាក់​ក្នុង​ចាន​មួយ​ផ្នែក ។
២- លាង​សម្អាត​គល់​ស្លឹកគ្រៃ ហើយ​ហាន់​ជា​កង់ៗ ទុក​ដាក់​ក្នុង​ចាន​មួយ​ផ្នែក ។
៣-​ លាង​ទឹក​ត្រយូងចេក​រួច បក​សំបក​ចាស់​ៗចេញ​ខ្លះ រួច​ពុះ​វា​ជា​បួន​ចំណែក​​ទុក​ដាក់​ក្នុង​ចាន​មួយ​ផ្នែក ។
៤- ដូង​ខ្ចី​​កាប់​យក​តែ​ទឹក​ទុក
៥- គល់​ស្លឹកគ្រៃ និង ខ្ទឹមស​បក​សម្បក​ទុក​ក្នុង​ចាន ។
៦- ក្រូចឆ្មារ​ហាន់​យក​បន្ទះ​ស្តើង​រួច​ដាក់​ទុក​ក្នុង​ចាន ។

៙ វិធី​ចម្អិន​ ៖

១- ប្រឡាក់​គ្រឿង​មាន់ ដោយ​យក​ចាន​គោម​មួយ រួច​ដាក់​មាន់​ចូល ដោយ​ដាក់​ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅ​រ៉តឌី ស្ករស ប្រេងខ្យង ចូល រួច​កូរ​ឲ្យ​សព្វ ។
២- គ្រប​ទុក ១៥នាទី ដើម្បី​ឲ្យ​ចូលជាតិ​​​​​​​​​​បាន​ល្អ ។
៣- ដាក់​ឆ្នាំង​ដោយ​រៀប​ស្លឹកគ្រៃ និង​មើម​ខ្ទឹម​នៅ និង​ត្រយូងចេក ខាងក្រោម ។
៤- រួច​ដាក់​មាន់​ដែល​បាន​ប្រឡាក់​ពី​លើ ហើយ​​ចាក់​ប្រេងឆា​ចូល រួច​បិទ​គម្រប​៥នាទី ដោយ​ដុត​ភ្លើង​ឲ្យ​ក្តៅ​ជាប់ ។
៥-​ រួច​ចាក់​ទឹក​ដូង​ចូល និង​​បន្ត​ដុត​ភ្លើង​រហូត ៣០នាទី ។
៧- យក​ចាន​សំប៉ែត​មួយ​ធំ​រួច​ដួស​ដាក់​ចាន​ជា​ការ​ស្រេច ។

៙ បុក​ទឹកត្រី​កោះកុង ៖

១- ដាក់​ម្ទេស ខ្ទឹមស​ដែល​បក​រួច អំបិល ស្ករស ម្សៅ​រ៉តដី ឬ ប៊ីចេង ចូល​ក្នុង​ត្បាល់ រួច​បុក​ឲ្យ​ម៉ត់ ។
២- ជា​ចុង​ក្រោយ​ច្របាច់​ក្រូចឆ្មារ​ចូល ភ្លក់​មើល​រសជាតិ​តាម​តម្រូវការ ។

មុខ​ម្ហូប​នេះ​ជា​គ្រឿងក្លែម​សំខាន់​មួយ​សម្រាប់​ប្រជាជន​ខ្មែរ​យើង ។ វា​មាន​ឈ្មោះ​ថា​មាន់​ដុត តែ​វា​​មិន​យក​ទៅ​ដុត​ជាមួយ​ភ្លើង​ផ្ទាល់​នោះ​ទេ គឺ​គេ​ចម្អិន​វា​ក្នុង​ឆ្នាំង​ជាមួយ​ប្រេងឆា ដែល​ស្រដៀង​នឹង​ការ​ចៀន​សាច់​ដែរ ។

សូមទស្សនាវីដេអូ



___________
ប្រភព http://regionalcooking.blogspot.com

មតិ

Name

Google,1,កង្កែប,3,កញ្ឆែត,1,កំពឹស,1,កម្មវិធី,11,កាពិ,1,ការី,1,ការ៉េម,3,កិច្ចសម្ភាសន៍,8,ក្ដាម,4,ក្បាច់ខ្មែរ,19,ក្រាហ្វិក,32,ក្រាហ្វិក Rastor,3,ក្រាហ្វិក Vector,29,ក្រូច,3,ខ,2,ខាត់ណា,1,ខ្ចៅ,2,ខ្ទឹម,3,ខ្នុរ,4,ខ្យង,1,គន្លឹះ,50,គន្លឹះ Blogger,37,គន្លឹះ Illustrator,3,គន្លឹះ Photoshop,4,គន្លឹះកុំព្យូទ័រ,12,គន្លឹះទាញយក,1,គន្លឹះទូរស័ព្ទ,1,គន្លឹះរចនា,1,គន្លឹះអ៊ីនធឺណិត,4,គុយទាវ,3,គេហទំព័រល្អៗ,1,គោ,16,គ្រឿងក្លែម,2,គ្រឿងបុក,7,គ្រឿងសមុទ្រ,9,ងាវ,3,ចំណេះដឹងទូទៅ,2,ចម្រៀង,1,ចំហុយ,10,ចៀន,9,ចេក,2,ឆា,35,ជ្រក់,5,ជ្រលក់,8,ជ្រូក,30,ឈូក,1,ញាំ,7,ដំណើប,3,ដំឡូង,3,ដំឡូងបារាំង,3,ដុត,2,ដូង,5,តៅហ៊ូ,5,ត្នោត,3,ត្រកួន,1,ត្រប់,2,ត្រយូងចេក,1,ត្រសក់,1,ត្រឡាច,1,ត្រាវ,1,ត្រី,11,ត្រីខ,1,ត្រីងៀត,1,ត្រីឆ្អើរ,1,ទំពាំង,1,ទា,2,ទាញយក,37,ទឹកឃ្មុំ,1,ទូរទស្សន៍,14,ធូរេន,1,នំ,15,នំបញ្ចុក,1,បង្កង,1,បង្គា,16,បង្អែម,15,បន្លែ,4,បបរ,1,បំពង,5,ប័រ,1,បាញ់កាញ់,1,បាយ,4,បុក,3,ប៊ូតុង,1,ប៉េងបោះ,5,ប្រហិត,6,ប្រហុក,5,ប្រឡាក់,1,ផ្កាខាត់ណា,1,ផ្សិត,6,ផ្អាប់,4,ពងត្រី,1,ព័ត៌មាន,20,ព័ត៌មាន​រចនា,7,ពុម្ពអក្សរ,48,ពុម្ពអក្សរខ្មែរ,47,ពុម្ពអក្សរបរទេស,1,ពុម្ពអក្សរអាក្បាលធំ,85,ពុម្ពអក្សរអាថ៌កំបាំង,1,ពោត,3,ព្រឹត្តិការណ៍,1,ភេសជ្ជ,1,ភ្លា,2,មរតកសំនៀង,1,មាន់,17,មី,1,មីសួ,6,មឹក,3,ម្ទេស,12,ម្នាស់,2,ម្រះ,1,ម្រេច,2,ម្សៅមី,2,យូនីកូដខ្មែរ,23,រូបភាព,2,រូបភាពអក្សរ,25,រៀន,2,រៀនរចនាពុម្ពអក្សរខ្មែរ,13,លត,2,ល្ង,1,ល្ពៅ,2,ល្ហុង,1,វចនានុក្រម,1,វិជ្ជាធ្វើម្ហូប,157,វីដេអូ,3,សម្ល,14,សម្លម្ជូរ,2,សារាយ,1,សាលាដ,2,សិល្បៈ,1,ស៊ីន ស៊ីសាមុត,1,ស៊ុត,12,ស៊ុប,15,សៀវភៅ,5,ស្ងោរ,16,ស្ពៃ,5,ស្លឹកគ្រៃ,9,ស្លឹកតយ,2,ស្អំ,1,ហាងទំនិញ,3,អក្សរ,41,អង្ក្រង,1,អត្ថបទអក្សរសាស្ត្រ,1,អន្ទង់,1,អន្លក់,2,អម្ពិល,5,អាំង,6,អាវក្បាច់ខ្មែរ,1,អាវយឺត,3,អាវរាមកេរ្តិ៍,2,អាវអ៊ុតរូប,3,អ៊ីនធឺណិត,1,ឯកសារ,9,
ltr
item
អាក្បាលធំ: មាន់​ដុត​ទឹកដូង​ជាមួយ​ត្រយូងចេក
មាន់​ដុត​ទឹកដូង​ជាមួយ​ត្រយូងចេក
https://1.bp.blogspot.com/-C2hsMw2T81w/XR2wm09RtKI/AAAAAAAAv5c/5Mrg2StgXy8pidEPThugXAiAQLKptudZQCLcBGAs/s1600/chiken.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-C2hsMw2T81w/XR2wm09RtKI/AAAAAAAAv5c/5Mrg2StgXy8pidEPThugXAiAQLKptudZQCLcBGAs/s72-c/chiken.jpg
អាក្បាលធំ
https://akbalthom.blogspot.com/2019/07/blog-post_8.html
https://akbalthom.blogspot.com/
https://akbalthom.blogspot.com/
https://akbalthom.blogspot.com/2019/07/blog-post_8.html
true
5060019090675378648
UTF-8
ផ្ទុក​ប្រកាស​ទាំងអស់ រក​មិន​ឃើញ​ប្រកាស​ទេ មើល​ទាំងអស់ អាន​បន្ថែម ឆ្លើយតប បោះបង់​ការ​ឆ្លើយតប លុប ដោយ ទំព័រ​ដើម ទំព័រ ប្រកាស មើល​ទាំងអស់ ណែនាំ​អត្ថបទសម្រាប់​អ្នក ៖ ចំណាត់​ក្រុម ប័ណ្ណសារ SEARCH អត្ថបទ​ទាំងអស់ រក​មិន​ឃើញ​ការ​ផ្គូផ្គង​​ប្រកាស​ណាមួយ​តាមសំណើ​របស់​អ្នក ត្រលប់​ទៅ​ទំព័រដើម ថ្ងៃ​អាទិត្យ ថ្ងៃ​ចន្ទ ថ្ងៃ​អង្គារ ថ្ងៃ​ពុធ ថ្ងៃ​ប្រហស្បតិ៍ ថ្ងៃ​សុក្រ ថ្ងៃ​សៅរ៍ Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat មករា កុម្ភៈ មីនា មេសា ឧសភា មិថុនា កក្កដា សីហា កញ្ញា តុលា វិច្ឆិកា ធ្នូ Jan Feb Mar Apr ឧសភា Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec ឥឡូវ​នេះ ១ ​នាទីមុន $$1$$ minutes ago ១ ម៉ោងមុន $$1$$ hours ago ម្សិលមិញ $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago ច្រើន​ជាង ៥ សប្តាហ៍​មុន អ្នកតាមដាន តាមដាន មាតិកា​នេះ​ត្រូវ​បាន​ចាក់​សោ ជំហានទី១ : ចុច​ចែកចាយ​ទៅ​កាន់​បណ្ដាញ​សង្គម ជំហាន​ទី​២ : ចុច​លើ​តំណ​​ពី​បណ្ដាញ​សង្គម​​ចូល​មក​វិញ ចម្លង​កូដទាំងអស់ ជ្រើសរើស​កូដ​ទាំងអស់ កូដ​ទាំងអស់​ត្រូវ​បាន​ចម្លង​ទៅ​ក្ដារតម្បៀតខ្ទាស់​របស់​អ្នក មិន​អាច​ថតចម្លង​កូដ / អត្ថបទ​បាន​ទេ សូមចុច [CTRL] + [C] (ឬ CMD + C ជាមួយ Mac) ដើម្បី​ចំលង តារាង​មតិកា